Eva van der Fluit
management consultant
LinkedIn
NL EN
Illustratie: © Anke Nobel

Onderzoek

>  Conflict in de cockpit

Oordeelsvorming is het primaire proces van professionals. Dit gebeurt steeds vaker samen omdat werk complexer wordt. Hierbij kunnen botsingen optreden. Dit zijn kansen om nieuwe inzichten te ontwikkelen. Dan verbetert de performance. Voorwaarde is dat de tegenstelling niet persoonlijk wordt. Gezamenlijke oordeelsvorming kan echter ook averechts werken door vliegen afvangen, overrulen en machtsspelletjes. Dit leidt tot irritaties en voedt escalatie.
Mijn promotieonderzoek onthult hoe KLM vliegers hun prestaties optimaliseren bij beginnend conflict en escalatie voorkomen zodat ze veilig thuis komen. Ook laat het zien hoe hun management dit bevordert. De meeste praktijken zijn ontwikkeld na de vliegramp in Tenerife in 1977 waar bleek dat ook captains fouten maken.

Dit is het eerste onderzoek naar conflict bij vliegers en de resultaten zijn opgenomen in het curriculum van beginnende KLM captains. Vele andere typen professionals blijken ook te willen weten hoe zij conflict de baas kunnen worden door er een leermoment van te maken.

Een e-proefschrift kunt u bij mij opvragen: mail@evavanderfluit.nl

Professional zoekt groei
Peter van Straaten